Autoconfiança davant de nous reptes matemàtics

Resultat del programa pilot de matemàtiques anomenat JumpMath (vegeu el vídeo).

L’Escola Rambleta del Clot ha participat en un programa pilot de matemàtiques anomenat JumpMath.

Sin título-1L’objectiu de JumpMath és estructurar el pensament matemàtic, pas a pas, creant confiança en l’alumne. Es basa en la creença que cada infant pot tenir èxit en matemàtiques, en el descobriment guiat, en la comprensió de conceptes i relacions entre ells, i en les estratègies de resolució de problemes i raonament matemàtic.

Aquest programa és d’origen canadenc i els materials estan en anglès; per això hem treballat coordinadament les tutores i l’especialista d’anglès durant el segon trimestre amb els alumnes del cicle superior.

La mestra iniciava les sessions amb una presentació que implicava la participació dinàmica dels alumnes amb el suport de la pissarra digital. L’última estona de cada sessió es dedicava a reflectir el treball per escrit, i sempre hi havia tasques preparades (bonus: són bones preguntes per als alumnes que acaben més ràpidament i són capaços de respondre qüestions que impliquen un grau més alt de dificultat) per als alumnes que acabaven primer.

Sin título-2

Valorem de manera molt positiva aquesta experiència, sobretot perquè hem vist que alguns alumnes han guanyat autoconfiança a l’hora d’enfrontar-se amb nous reptes matemàtics. Aquest programa recull tots els continguts de l’àrea de matemàtiques. Nosaltres ens hem proposat treballar el bloc de patrons (relacions i canvi).

Aquí teniu una mostra d’una sessió de JumpMath.