El treball per projectes a secundària: un gran repte, una gran motivació

Aquest curs 2014-15 hem incorporat el treball cooperatiu a 4t d’ESO.

El repte, que per si mateix ja és prou gran, encara ho és més amb alumnes de secundària, perquè aquesta metodologia està molt estesa a primària i a infantil (racons, projectes…) però no a ESO. Per això creiem que seria bo compartir-ho amb la resta de la comunitat educativa.

L’esforç de professors i alumnes que ara treballen sense llibres, per equips i amb molt de debat intern té la recompensa de la motivació. Aquest primer trimestre els projectes han girat al voltant dels mitjans de comunicació. A les diferents assignatures han anat revertint els continguts seguint el format de diferents mitjans de comunicació; per exemple, a castellà un grup va elaborar un programa de ràdio (guió, edició, muntatge…); a català diversos grups es van decantar per fer tràilers de llibres (book trailers) amb fragments d’obres de literatura medieval, transformant poemes de Jordi de Sant Jordi o passatges de Ramon Llull en vídeo; i a socials van elaborar una revista sobre la dieta durant la Revolució Francesa. Al web de l’escola hem penjat alguns d’aquests treballs.

Exemple Book trailers:

Centre Escolar San Francisco
Rubén Hernández Martín
Cap d’estudis de secundària