I Premi Montserrat Roig

Coincidint l’any 2016 amb els 25 anys de la mort de Montserrat Roig, l’Amical de Mauthausen, amb la qual l’escriptora i periodista va col·laborar estretament, vol recordar-la de manera especial i ha creat el I Premi Montserrat Roig.

El premi està adreçat a l’alumnat de 4t. d’ESO i batxillerat dels instituts de secundària de l’Estat Espanyol i d’altres països que participen i col·laboren amb els projectes de memòria de l’Amical.

L’objectiu del premi és estimular entre els estudiants la creació literària, amb algun treball que faci alguna aportació al coneixement històric, vinculat als temes que l’Amical de Mauthausen té com a propis: la República, la Guerra Civil, l’exili i la deportació.

Els treballs es poden presentar fins al 29 de gener de 2016 a la seu de l’Amical l’Amical de Mauthausen, presencialment o per correu postal, i poden ser en llengua catalana, castellana, gallega o basca. Han de tenir una extensió d’entre 10.000 i 20.000 caràcters amb espais.

Segons estalogo_amicalbleixen les bases del premi, es valorarà especialment que aquests treballs s’emmarquin dins l’exigència de respecte als valors humans tal com són definits a les declaracions històriques que els han anat conformant, i que no deixin de tenir presents les diverses formes que les injustícies han pres en el nostre temps.
El premi compta amb una única categoria, la històrico-literària i l’obra que l’obtingui guanyarà un viatge a Mauthausen el mes de maig de 2016, per acompanyar la comitiva de l’associació que es trasllada a Àustria per assistir als actes commemoratius de l’alliberament del camp.

 Enllaç amb la informació i les bases del premi