Taller sobre els estereotips de gènere en les cançons actuals

El projecte Amb la música, tu pots. La música, una eina educativa d’empoderament ofereix als centres educatius de secundària de la ciutat tallers gratuïts per treballar amb noies de 4t de ESO els estereotips de gènere presents en les cançons actuals.

Els tallers són adaptables a les necessitats de cada centre i ofereixen dues sessions presencials d’una hora de durada aproximadament al llarg de dues setmanes consecutives. Es poden impartir des de la tutoria grupal o des del departament de música o de socials grups i ofereixen set activitats diferents: Mirar cap endavant Música, La diversitat triomfa, Les dones també, El llenguatge de l’ànima, La nostra dansa, Tu no em posseeixes, Paraules conscients i L’altra cara del reggaeton.

Es tracta d’un projecte col·lectiu que parteix de la detecció d’una necessitat: l’empoderament de les noies joves per fer front als riscos reals de caure en relacions abusives i situacions discriminatòries. Proposa donar eines a les noies amb l’objectiu que assoleixin l’esperit crític, la fermesa i la seguretat suficients per prevenir conductes regressives envers la imatge de les dones i els estereotips de gènere. Aquest treball va ser guanyador XXX Edició PREMI MARIA AURÈLIA CAPMANY- 8 març-2016 Ajuntament de Barcelona.

Per participar en els tallers, cal adreçar-se als centres de recursos pedagògics (CRP) de la ciutat de Barcelona.