«A voz ahogada», una obra d’ homenatge a Miguel Hernández

El proper mes de novembre, durant dues setmanes, la companyia Apunta Teatre representarà a l’auditori de Calàbria 66  «A voz ahogada», una obra que parla de la vida del poeta republicà Marcos Ana al penal de Burgos, un dels més terribles del franquisme.

El muntatge està adreçat a nois i noies a partir dels 12 anys i explica el dia a dia d’un grup de presos polítics del penal de Burgos que, al 1960, encapçalats pel poeta Marcos Ana van escenificar una obra de teatre de forma clandestina. L’obra era un homenatge a Miguel Hernández, pastor d’Orihuela, poeta i víctima del franquisme que, com ells, va lluitar amb la seva poesia per la llibertat i la democràcia.

PROGRAMA A6.indd
PROGRAMA A6.indd

«A voz ahogada» és una obra de ficció basada en personatges i històries reals que s’ha creat a partir del testimoni del mateix Marcos Ana, i també de presos polítics catalans que van compartir el seu captiveri, Lluís Martí Bielsa i Enric Pubill, i d’Antonia Jover, nascuda entre reixes com a filla de presos polítics. Parla de supervivència i de superació personal, de lluita, de solidaritat i de com un grup de joves intel·lectuals van aconseguir trencar les cadenes de la seva presó gràcies a la poesia, al teatre i a l’amor per la cultura.

Per realitzar aquest projecte la companyia de teatre ha comptat amb material i entrevistes cedides per l’Associació dEx-Presos Polítics del Franquisme i en el muntatge hi  apareixen la veu dels protagonistes reals i el testimoni dels familiars de Miguel Hernández.

L’obra es podrà veure del 14 al 18 novembre i del 21 al 25 de novembre a les 10 h al carrer Calàbria, 66. En català i castellà, te una duració de 85 minuts i costa 5 € per alumne. Ofereix l’opció de fer un col·loqui posterior de 20 minuts amb els actors.

Per assistir-hi cal posar-se en contacte amb Ramon Godino, a través del telèfon 626 87 13 56 o el correu electrònic avozahogada@gmail.com

Més informació: www.apuntateatre.cat