Nou espai de lectura al CFA El Clot

Aquest curs 2016-2017 el Centre de Formació d’Adults El Clot ha estrenat un nou espai de lectura informal per al seu alumnat amb l’objectiu, entre d’altres, de promoure l’hàbit de llegir i treballar l’oralitat.

Aquest nou espai de lectura recrea un ambient informal de lectura i ha estat condicionat amb prestatgeries baixes, coixins i materials càlids que conviden a la lectura relaxada. L’objectiu és promoure l’hàbit de llegir, donar eines per parlar de la connexió dels llibres amb l’alumnat, treballar l’oralitat i crear un fons de lectura.
L’espai, dinamitzat per la professora Geli Barberà, és obert a la comunitat educativa del centre. Una hora a la setmana, en grups reduïts, l’alumnat que està cursant el graduat educació secundària (GES) hi duu a terme activitats relacionades amb la lectura: en anglès, en veu alta i treballant tècniques teatrals.

161020_CFA_el_clot_03Des de fa dos anys, el centre participa en el concurs El gust per la lectura, del Departament d’Ensenyament, i ha estat finalista en les seves dues últimes convocatòries. Des del passat curs 2015-2016 també s’ha incorporat al projecte Impuls per la lectura (ILEC) -que potencia la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l’educació bàsica amb l’objectiu de la millora de l’èxit escolar- en el marc d’una experiència pilot que està realitzant juntament amb un altre centre de formació d’adults.

El CFA El Clot és un dels 25 centres públics de la ciutat de Barcelona que imparteixen formació d’adults. Va començar a funcionar el 1976, amb cursos a la població treballadora que no havia pogut fer l’ensenyament elemental.
Actualment ofereix 610 places i té un equip de 11 docents, 4 de primària i 7 de secundària. S’hi imparteix el GES, el curs d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, el curs d’accés als cicles formatius de grau superior, informàtica (COMPETIC 1, COMPETIC 2 i COMPETIC 3), llengua catalana i anglès.