Europa terra d’acollida

Fins al 16 de desembre al Centre Cívic Casa Groga podeu visitar l’exposició de treballs de l’alumnat del nostre centre i del HEMS de Darmstadt (Alemanya). L’horari és de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 22 h i divendres de 16 a 22 h. S’ha de tenir en compte que es tracta d’una sala polivalent i sovint s’estan fent diferents activitats, per això, el primer dissabte, dia 19 de novembre, l’exposició també es podrà visitar amb tota tranquil·litat, de 11 a 14 hores.

Aquesta exposició s’inclou en el marc del projecte Erasmus+, subvencionat per la Unió Europea i que tracta sobre immigrats i refugiats. Som centres de secundària de 6 països diferents (Alemanya, França, Polònia, Romania i Turquia), juntament amb l’Institut Vall d’Hebron, de Barcelona, els que ho estem treballant al llarg de 3 cursos acadèmics (2015-2018).

Es tracta d’una mostra que recull els arbres genealògics de famílies immigrades a Darmstadt i a Barcelona. Tots ells tenen en comú que han vingut a Europa a la recerca d’un futur millor. L’alumnat ha fet una interpretació en còmic d’aquestes històries i petites animacions Stop-Motion sobre el tema des d’un punt de vista artístic i molt crític amb les polítiques europees d’immigració.

Consta de 40 obres de dos tipus:
24 Pòsters confeccionats per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Vall d’Hebron i d’un grup d’estudiants de formació professional del HEMS de Darmstadt.
16 Còmics confeccionats per l’alumnat de 1r batxillerat artístic de l’Institut Vall d’Hebron que il·lustren l’origen de l’alumne/a i estan situats al costat.

També es poden visionar 11 animacions creades per l’alumnat de 1r batxillerat artístic de l’Institut Vall d’Hebron en les que es mostra la seva visió sobre el tems de la immigració i, sobre tot, els refugiats.

En aquest vídeo podeu seguir l’acte d’inauguració que va tenir lloc el dilluns 14 de novembre.

Aneu a veure-la!! Us impressionarà!!