Pintem la nostra escola Art + educació

quest curs l’Escola Catalònia de Barcelona ha treballat d’octubre a maig amb el projecte Pintem la nostra escola. Art + Educació.

Aquest projecte consisteix en que cada alumne/a, amb l’assessorament d’una artista externa buscada pel propi centre, pinti els diferents espais de la seva escola. Amb això s’ha volgut potenciar l’expressió artística de tot l’alumnat i millorar el sentiment de pertinença de tota la comunitat educativa, ja que les famílies també hi han tingut un paper molt important.

Els diferents projectes de cada curs estan vinculats entre ells per una dinàmica contemporània del món que ens envolta. La inspiració de l’alumnat, prèvia a iniciar el treball, ha estat visualitzar obres d’art contemporànies i d’art modern de diferents artistes com Varini, Bansky, Kandinsky i moviments artístics com l’Street Art. A partir d’aquí l’alumnat les observa, les comenta, les analitza i s’inspira per iniciar el seu treball artístic.

Durant tot el procés de creació l’alumnat és el protagonista. L’artista Mandy Mongiovi, acompanya als nens a madurar en el seu procés creatiu i a desenvolupar el seu pensament crític afavorint així l’autoestima i la confiança en ells mateixos. L’alumnat pren decisions, col·labora, intercanvia idees, relaciona conceptes i el més important… REALITZA UNA OBRA D’ART PRÒPIA A LA SEVA ESCOLA!

Les famílies també hi han participat d’una forma molt activa, pintant de fons blanc els diferents espais que després, els seus fills/es convertirien en una fantàstica obra. I com no podia ser menys, el personal docent i no docent del centre també ha participat dissenyant un espai on hem pogut pintar els diferents valors que la nostra escola vol transmetre al nostre alumnat un cop hagi finalitzat el seu pas per l’escola.

Un projecte i una mirada artística de la qual tota la comunitat educativa de l’Escola Catalònia està orgullosa i es sent partícip. Us invitem a tots a visitar-la.