L’Escola Octavio Paz i el Cor Vivace, units pel cor i per la música

Cada curs té una banda sonora que va acumulant sensacions, projectes, aprenentatges il·lusions i moments agradables.

La banda sonora de l’Escola Octavio Paz ha bategat aquest curs al ritme de les investigacions i les recerques que sobre el cor han fet els infants. Un recital que ha comptat amb la presència afectiva i efectiva de molts col·laboradors que ens ajuden a fer avançar un projecte valent que vol fer de la innovació educativa una eina per a millorar els aprenentatges i les experiències vitals dels infants.

Una d’aquestes col·laboracions ve de les veus del Cor Vivace i del seu director Tomàs Rosado, amb qui s’ha dissenyat i signat una aliança que posa en pràctica i demostra que la transferència entre dins i fora de l’escola és quelcom productiu, significatiu i necessari.

La primera activitat conjunta d’aquest curs va portar els infants de l’Escola Octavio Paz a un assaig del Cor Vivace a la seu del Cercle de Gràcia un plujós vespre de febrer. Allà, a la sala d’actuacions, tot escoltant les melodies, els infants van anar fent fins a vint creacions artístiques inspirades en la temàtica Love que presideix el repertori del Cor Vivace en aquest 2018. Es van fer servir materials convencionals i d’altres més insòlits, com els cordills, les llaminadures o la xocolata desfeta amb la qual es va fer la producció que el Cor va triar com a cartell de la gira dels concerts de la temporada.

El divendres 1 de juny i en el marc de la festa pedagògica OpenDay 2018, on tots els grups van mostrar cara al públic les seves recerques, va arribar  la culminació d’aquest projecte.

Un dels moments més emocionants del concert va ser la interpretació conjunta dels infants de l’OP i del Cor Vivace del tema d’Elton John Can you feel the love tonight.

El concert  dirigit per Tomàs Rosado amb 31 cantaires del Cor Vivace, Gunnars Kalnins i Josep A. Garcia (teclat), Josema Martin (percussió) i coreografies de Cris Vidal, Mònica Samper i Gaizka Andueza va presentar set cançons que  formen part del repertori de la gira Love. En un pati ple de gom a gom, tota la comunitat educativa acompanyada de les autoritats educatives i dels representants de les institucions col·laboradores, a més de les famílies i nombrosos amics de l’escola  van escoltar i  gaudir de la força interpretativa amb la que el Cor. Volem agrair l’entusiasme i la generositat amb la que han afrontat aquest repte.

A més, els infants van exposar les conclusions de les seves recerques per mitjà de vídeos, representacions teatrals, moviment, cançons i poemes al teatre de l’escola i amb l’exposició de pòsters i de comunicacions que cada grup de referència va poder explicar a les seves famílies i al públic convidat. La festa va coincidir amb el lliurament del OP-magazine #núm.3, on a més dels articles del projecte de recerca, on hi ha entrevistes fetes pels infants  i articles de tots els col·laboradors, referents tots ells de l’àmbit educatiu i artístic, comunicatiu i científic actual.

Carme Rodríguez, mestra de l’escola