El projecte d’un alumne de l’Institut Escola del Treball guanya el 19è Premi UPC

Un alumne de segon curs de Disseny Mecànic de l’Escola del Treball, Mario de la Cruz Merlo, ha estat guanyador del 19è Premi UPC en la categoria de projectes de cicles formatius de grau superior (CFGS) amb un treball del disseny d’un prototipus d’una cadira de rodes mecànica multiposició.

En el seu projecte, Mario de la Cruz ha dissenyat una cadira de rodes amb tres posicions adreçada a persones amb discapacitats motrius que es pot modificar de forma autònoma per qui la utilitza. El seu treball comprèn des del disseny i el dimensionament dels components mecànics fins a la validació numèrica que s’ha realitzat a través del mètode d’anàlisi d’elements finits (FEA).

Enllaç amb el web de l’Institut Escola del Treball

El projecte ha estat escollit entre els més de 140 treballs de prop de 170 alumnes d’arreu de Catalunya que s’han presentat al Premi UPC, que està adreçat a l’alumnat de segon de batxillerat i de cicles formatius de grau superior que vol iniciar els seus estudis universitaris a la UPC el curs següent. Els treballs i projectes presentats han de tractar sobre temes relacionats amb els coneixements i els estudis propis de la UPC, com ara l’arquitectura, l’enginyeria, les ciències o la tecnologia i els alumnes guanyadors obtenen una beca per cursar gratuïtament el primer curs d’un grau als centres propis de la UPC.

Enllaç amb la nota de premsa del premi publicada al web de l’UPC

Vídeo de presentació del projecte de Mario de la Cruz Merlo guanyador del premi UPC