Concurs de creació de clipmetratges Premi Federico Mayor Zaragoza

«Estem en un moment crític de la història de la Terra, en el qual la humanitat ha d’escollir el seu futur». Amb aquesta frase comença la Carta de la Terra l’any 2000 i per impulsar el seu coneixement i el dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030 de les Nacions Unides, l’Associació d’amigues i amics de la UNESCO de Tortosa convoca la XII edició del concurs de creació de clipmetratges Premi Federico Mayor Zaragoza (curs 2018 – 2019).

Sota el lema «Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser tard!», aquest certamen té  altres objectius com sensibilitzar envers els problemes mediambientals; incentivar el compromís i les accions transformadores per protegir i restaurar la integritat dels sistemes ecològics; i impulsar iniciatives de protecció i millora del medi ambient.

Fins al 3 de febrer de 2019 s’hi poden presentar clipmetratges originals i inèdits de dos minuts de durada com a màxim que hagin estat elaborats en equip d’un mínim de 3 persones. El vídeo s’ha de penjar en una plataforma d’emmagatzematge online i enviar l’enllaç, junt amb el full d’inscripció, a info@unescotortosa.cat.

El premi té cinc categories: cicle superior d’educació primària i çrimer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius, graus universitaris i entitats, institucions.

El jurat valorarà el missatge clar, d’acord amb les bases; el compromís i les accions transformadores, i la creativitat i la qualitat del clipmetratge. La dotació del premi és de 5.000 euros que es repartiran entre els guardonats de cada categoria, a criteri del jurat.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a Tortosa, el dissabte 16 de març de 2019, i serà presidit pel Dr. Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz i exdirector General de la UNESCO.

Informació sobre el certamen al web www.unescotortosa.cat

Díptic amb informació i les bases (pdf)