Un grup d’alumnes de l’Escola Drassanes protagonitzen el número 100 del deuwatts de Betevé

En el seu número 100, el programa de divulgació científica deuwatts de Betevé ha donat veu als nens, fent-los protagonistes d’un programa especial titulat “Fronteres de la ciència vistes pels nens”. En ell, alumnes de 9, 10 i 11 anys de l’Escola Drassanes diuen la seva sobre cinc temes de frontera de la ciència i conversen amb un investigador o investigadora de cada camp: la llum i la matèria, la física quàntica, la robòtica, la genètica i epigenètica ii el canvi climàtic.

El Sincrotó Alba, la Sala Ars de Ciutat Vella, la Fàbrica del Sol, la sala de miralls del Tibidabo i el CosmoCaixa són els escenaris on els nens i les nenes, en petits grups, parlen sobre llum i matèria amb la directora del sincrotró Alba, Caterina Biscari; sobre física quàntica amb Sònia Fernandez Vidal, doctora en física i escriptora; amb Joan Albert López-Bustíns sobre el canvi climàtic; sobre genètica amb Manel Esteller, director del programa de genètica i biologia del càncer IDIBELL, i sobre robòtica amb Guilem Alenyà, investigador de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial CSIC-UPC.

De manera espontània i intel·ligent, els nens i nenes pregunten, reflexionen, comenten, expliquen que han après, què és allò que els hi ha costat entendre, què és el que més els hi ha sorprès…