Visita de la delegació japonesa de Miyakojima a l’Institut Escola del Treball

Per cinquè any consecutiu des que es va iniciar l’experiència amb el centre japonès, els dies 17 i 18 de desembre de 2018, un grup de 10 alumnes, 2 professors de la Miyakojima Technical Senior High School, la intèrpret i una acompanyant, van visitar l’Escola del Treball, en una trobada que s’emmarca en la commemoració del 5è Premi Campalans Internacional i premis Miyakojima.

El primer dia d’estada al centre, la delegació japonesa va visitar les nostres instal·lacions i el seu alumnat va realizar activitats programades de forma conjunta amb el nostre alumnat de Fabricació Mecànica, Obra Civil i Química: Mecanitzar peces al torn, analitzar diferents tipus d’aigües minerals, concurs de torres amb espaguetis i una competició per comprovar la resistència de diferents ponts realitzats amb paper japonés, van ser algunes d’aquestes activitats.

Durant la segona jornada, l’alumnat de la Miyakojima va presentar a la sala d’actes els projectes que l’Escola del Treball ha reconegut amb el premi Rafael Campalans Internacional. L’alumnat japonés va fer un esforç important per fer la presentació en castellà.

En aquest acte vam comptar amb el suport del cònsol general del Japó, Naohito Watanabe, la responsable cultural del consolat, Yumi Akaeda; el subdirector general de Programes Formació i Innovació, José Antonio Andrés;  la directora de l’Àrea d’Ensenyaments Postobligatoris i de Règim especial del Consorci d’Educació,  Gemma Verdés; la directora de l’EOI Drassanes Joana Álvarez i el gestor de projectes d’FP del Consorci d’Educació, Josep Ramon Domingo. Cal destacar i agraïr també la presència d’alumnat i professorat del centre.

Posteriorment a totes aquestes activitats es va procedir al lliurament a la sala d’actes del centre dels diplomes commemoratius dels treballs a tots els alumnes premiats del Premi Campalans Internacional. També es va fer el lliurament dels Premis Miyakojima amb els quals la Miyakojima Technical Senior School reconeix els millors projectes del nostre alumnat.

Enguany, per primera vegada, la visita de la delegació japonesa ha estat precedida de la visita d’una delegació de professorat de l’Escola del Treball a la Miyakojima, durant els primers dies d’octubre de 2018. Aquesta visita està emmarcada dins d’un projecte KA107 Erasmus+ amb països associats fora de l’espai europeu educatiu. L’Escola del Treball és un dels pocs centres d’FP en tota Espanya (i l’únic a Catalunya) que hagi obtingut la financiació per a una acció internacional d’aquest tipus, on hi ha molta competencia amb universitats i centres d’investigació.

El nostre institut és un dels pocs centres d’FP de l’Estat espanyol que manté una relació estable amb una altra institució escolar japonesa, fora de l’àmbit europeu, la qual cosa ens situa en un lloc de privilegi per accedir a metodologies diferents i a l’accés d’informació privilegiada en l’àmbit d’implementar noves estratègies d’aprenentatge. Aquest fet ens col·loca també en un lloc d’avantatge davant la interlocució amb empreses i centres educatius al Japó de cara a futurs intercanvis.

 

Més informació: Web de l’Institut Escola del Treball