«Amb les joguines no s’hi juga»

«Amb les joguines no s’hi juga» és el lema d’una campanya contra els estereotips de gènere que aquest Nadal ha impulsat la comissió de gènere de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Fructuós Gelabert.

L’objectiu d’aquesta campanya és lluitar contra els estereotips de gènere a l’hora de triar les joguines dels infants i, amb ella, l’AFA de l’Escola Fructuós Gelabert vol posar un granet de sorra en la pròpia comunitat educativa recordant a les famílies que regalar joguines no estereotipades és clau per trencar amb els històrics rols socials i de gènere i la limitació que els estereotips suposen per als nens i nenes a l’hora de jugar.

La campanya ha estat muntada pels mateixos pares i mares i està formada per tres vídeos, protagonitzats per les joguines, que mostren com aquestes es manifesten pels seus drets, cansades de ser etiquetades com “de nens” o “de nenes”. Amb humor, en els vídeos podem veure com es reuneixen, s’organitzen i finalment surten al carrer a protestar pels seus drets.

A més dels vídeos, en el marc de la campanya tots els infants de l’escola han rebut un carnet perquè puguin afiliar les seva joguina preferida al sindicat de joguines i s’ha fet el cartell de convocatòria a la manifestació i unes falses portades de diaris que recullen el seu impacte.

‘AMB LES JOGUINES NO S’HI JUGA’, LA CAMPANYA DE NADAL 2018