Creadors EN RESIDÈNCIA 10 ANYS

Amb motiu de la celebració del seu 10è  aniversari s’ha publicat al diari ARA un suplement especial dedicat al programa Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona. Un dels programes pioners en acostar l’art contemporani al món educatiu en el qual ja hi han participat 101 creadors de disciplines molt diverses i  42 instituts de la ciutat.

El programa, que impulsen l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona ideat en cooperació amb l’associació A Bao A Qu, proposa un espai de treball compartit entre artistes, alumnes i docents de centres públics d’educació secundària. Al llarg de tot un curs, i dins l’horari lectiu, creadors i creadores de disciplines i generacions molt diverses desenvolupen un projecte artístic juntament amb un grup de joves, des de la ideació fins a la presentació. Comparteixen la creació.

El suplement del Diari Ara mostra l’essència del programa fent un repàs als seus 10 anys d’existència, als artistes i centres que hi han participat, als processos de creació i projectes que han sorgit de la col·laboració entre els artistes i l’alumnat i a les institucions i persones que l’han fet possible.

Aquest reportatges especial també convida a veure l’exposició “Aquí hem trobat un espai per pensar” que del 12 d’abril al 30 de juny vol mostrar al Centre d’Art Contemporani – Fabra i Coats els 77 projectes realitzats al llarg de les nou primeres edicions del programa. A través d’elements del procés de creació i de reflexions d’alumnes i creadors/es, es vol fer present quelcom de les recerques, les preguntes, els impulsos, els desigs que hi ha rere les obres realitzades.

Enllaç amb el suplement (pdf)

 

 

 

 

 

 

Més informació: Web del Centre d’Art Contemporani – Fabra i Coats