L’Escola Moragas publica el receptari inclusiu “Posa’t el davantal”

L’Escola Moragas ha publicat “Posa’t el davantal”, un receptari inclusiu que ha nascut dins del taller de cuina que realitzen els nois i noies de l’etapa de Transició a la Vida Adulta del centre i recull bona part de les receptes que s’hi han preparat els darrers anys.

El llibre ofereix 28 receptes senzilles representades amb pictogrames, fotografies i altres recursos gràfics (adaptats amb el sistema estàndard ARASAAC), amb text senzill i imprès de manera interactiva per tal de fer-ho accessible a través d’smartphones i tauletes, gràcies al codi invisible de lectura per a persones cegues (descarregable amb l’app Wheris). El pot fer servir tothom (persones amb discapacitat, infants, persones grans…) i les receptes estan adaptades a les diverses estacions de l’any, seguint el calendari escolar. Hi ha de tot: primers plats, plats principals, postres i melmelada de temporada. Cada recepta inclou el seu nom i el cuiner que la proposa, els estris de cuina que es necessitaran, els ingredients, el temps d’elaboració i la dificultat, el nombre de racions, els al·lèrgens i la preparació pas a pas.

Suport de l’Ajuntament de Barcelona i de diversos cuiners i cuineres catalans de renom

Aquesta iniciativa ha tingut el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que l’ha editat i produït, i ha comptat amb la implicació de diversos cuiners i cuineres catalans de renom que hi han aportat receptes seves: Albert Adrià, Carme Ruscalleda (autora del pròleg), Christian Escribà, Fran López, els germans Torres, Fina Puigdevall, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Ell llibre va ser presentat el passat 9 d’octubre pels germans Torres al Mercat de les Corts -acompanyats de l’equip directiu i professorat i alumnat de l’escola- i estava previst que es presentés de la mà de Carme Ruscalleda el passat dissabte 19 d’octubre a la fira Mercat de Mercats de l’avinguda de la Catedral. Finalment aquesta va ser suspesa i està pendent de nova data.

El receptari també servirà per impulsar accions a les fires de Nadal al voltant de la cuina saludable, els productes de temporada, el malbaratament alimentari i el consum responsable amb centres educatius, casals de gent gran, esplais, etc. Es regalarà amb la venda d’un davantal (amb una aportació mínima de 15 €). Els diners que es recullin tindran com a objectiu arranjar la cuina de l’escola i renovar el seu mobiliari i parament. Es pot trobar a l’Escola Jeroni de Moragas (c. de Panamà, 18 Tel. 93 203 87 02 info@escolamoragas.com) i a DINCAT (c. de Joan Güell, 90 Tel. 93 203 87 02).

Millora de la qualitat de vida de les persones amb necessitats educatives 
L’Escola Moragas és un centre obert d’educació especial fundat l’any 1940 pel Dr. Jeroni de Moragas, psiquiatre d’infants i catedràtic de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Actualment l’escola està gestionada per un equip de professionals constituïts en cooperativa de treball associat. El centre educatiu té diverses seccions: ensenyament infantil i primari, ensenyament secundari, la secció del Grup d’Atenció Específica – noies/es amb pluridiscapacitat, i la unitat de Transició a la Vida Adulta. L’objectiu de l’escola és millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats psíquiques, centrant l’acció en l’educació dels nens i adolescents i el suport a les seves famílies.

Més informació:

Enllaç amb la noticia de l’Ajuntament de Barcelona

Enllaç amb la notícia a Betevé

Deixa un comentari