L’AFA de l’Escola Fructuós Gelabert crea una nadala contra els estereotips de gènere

“Quan et diguin que és de nenes, fuig, fuig, fuig. Quan et diguin que és de nens, fuig fuig fuig”. Aquesta és la tornada de la nadala que la comissió de gènere de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Fructuós Gelabert ha fet aquest any per reivindicar amb humor unes festes més igualitàries i lliures d’estereotips de gènere.

La nadala ha convertit la tradicional “Fum, fum, fum” en un rap feminista i, amb el títol “Atrapades en el gènere (fuig, fuig, fuig)”, va acompanyada d’un vídeo que mostra imatges de la realitat que reivindica, relacionada amb tot de situacions d’aquestes dates nadalenques plenes d’estereotips de gènere, com la tria de joguines, el bombardeig de publicitat  o les tradicionals representacions nadalenques. En ella hi han participat veus de professionals de la música com la Clara Peya, l’Elena Gadel, la Mariona Castillo o el Rikki del grup Xiula juntament amb infants de l’escola.

El nadal passat l’AFA de l’Escola Fructuós Gelabert  ja va fer una campanya reivindicativa contra els estereotips de gènere a l’hora de triar una joguina, “Amb les joguines no s’hi juga”, que va tenir un gran ressò a través de les xarxes socials i als mitjans de comunicació.