“L’FP dual et permet guanyar experiència en el món laboral i aprendre d’una manera molt pràctica”

La Marwa El Jacoubi i el Victor Gallegos són dos estudiants més als que la revista Postobligatoris del Consorci d’Educació ha donat veu perquè expliquin què estudien i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment que van haver de decidir-ho.
Tots dos han optat per cicles de formació professional de grau superior en la modalitat dual: el d’Automoció (la Marwa) i Integració Social (el Victor).

Marwa El Jacoubi, Institut Mare de Déu de la Mercè
GS d’Automoció

“Després de fer dos cicles de grau mitjà relacionats amb la salut vaig voler fer un gir a la meva carrera i entrar al sector de l’automòbil. Sempre m’han agradat les motos, els cotxes i dissenyar. És així com em vaig decidir pel CFGS d’Automoció on he après tots els processos de manteniment d’un vehicle, des del manteniment de circuits elèctrics a la diagnosi d’avaries de motor.
Ara estic fent les pràctiques en dual a VIS Serveis, fent manteniment de vehicles industrials per TMB. Crec que és la millor manera d’aprendre perquè tens un tutor per a tu de qui aprens un munt i sempre a partir de problemes reals, amb vehicles de veritat!
El curs vinent m’agradaria continuar estudiant Enginyeria de l’Automoció a la universitat.
En un futur, m’agradaria treballar en un lloc de disseny de vehicles. M’imagino creant dispositius que facin una vida millor per a les persones i els facilitin la mobilitat.”

Itineraris possibles
CFGM Electromecànica de vehicles automòbils //
Batxillerat CFGS Automoció Grau universitari

Cicles relacionats
CFGM Carrosseria
CFGM Electromecànica de vehicles automòbils
CFGS Automoció

Centres públics de referència
Institut La Guineueta
Institut Mare de Déu de la Mercè

 

Victor Gallegos, Institut Salvador Seguí
Empresa: Codec

“He començat una estada Dual a la Fundació Cares que ofereix llocs de treball a persones amb discapacitat en col·laboració amb Codec, una empresa d’inserció que treballa amb persones en
risc d’exclusió social.”
“La meva funció concreta és fer seguiment dels treballadors, ajudar-los en tot el que els cal i fer els plans individualitzats. L’opció de la modalitat dual m’ha permès començar a
guanyar experiència en el món laboral i a aprendre d’una manera molt pràctica. Fent el cicle he descobert un sector molt ampli: pots treballar en empreses privades, públiques i fundacions i la tasca principal és coordinar activitats d’integració social.
Quan acabi el cicle tinc intenció de continuar estudiant el Grau d’Educació Social però si trobo una feina relacionada amb el que he estudiat continuaria la carrera a distància.”

Itineraris possibles
CFGM Atenció a persones en situació de dependència
CFGS Integració Social // Batxillerat Grau universitari

Cicles relacionats:
CFGS Animació sociocultural i turística

Centres de referència
Institut Ferran Tallada
Institut Miquel Tarradell
Institut Salvador Seguí

Trobareu aquesta entrevista a la nova revista d’ensenyaments postobligatoris del Consorci d’Educació, que presenta els nous estudis i sectors emergents del proper curs 2020-21 i tota la formació que ofereixen els centres públics per a l’aprenentatge al llarg de la vida (EOI i centres de formació d’adults).
També podeu consultar la informació sobre la preinscripció del proper curs 2020-21 als ensenyaments postobligatoris i tota l’oferta formativa dels centres educatius públics a Barcelona al web edubcn.cat/postobligatoris

Enllaç amb la revista

Revista sobre els ensenyaments postobligatoris. Nous estudis i sectors emergents