“La carrosseria em permet desenvolupar el meu jo més artístic”

L’Itziar Pereira és una dels joves que la nova revista Postobligatoris del Consorci d’Educació ha entrevistat perquè expliquin què estudien i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment que van haver de decidir-ho. Va optar pel sector de l’Automoció i la mecatrònica i està estudiant GM Carrosseria a l’Institut Mare de Déu de la Mercè.

Itziar Pereira Gutiérrez, Institut Mare de Déu de la Mercè
GM Carrosseria

“Des de ben petita he viscut el món de la mecànica perquè el meu pare és mecànic i un apassionat de les Harley Davidson. A mi, però, m’interessava el món de l’art. Investigant els cicles, vaig descobrir el de carrosseria i vaig veure que podia aplicar el meu talent artístic a un procés manual com és el de la reparació d’elements mecànics.

Evidentment hi ha una part de muntatge, de desmuntatge i de reparació de vehicles que exigeix ser molt meticulosa i organitzada, però també hi ha una part creativa, com quan fem aerografia on cal aplicar les tècniques de composició de color i tens marge per fer les teves creacions. M’agradaria poder treballar en un taller pintant peces per a vehicles i vull seguir estudiant per especialitzar-me en carrosseria, segurament fent el GS d’Electromecànica que té un perfil híbrid de mecànica i carrosseria.”

Itineraris possibles
ESO CFGM Carrosseria CFGS Automoció
PFI Auxiliar de reparació i muntatge de vehicles lleugers

Cicles relacionats
CFGM Carrosseria
CFGM Electromecànica de vehicles
CFGS Automoció

Centres públics de referència
Institut la Guineueta
Institut Mare de Déu de la Mercè

Trobareu aquesta entrevista a la nova revista d’ensenyaments postobligatoris del Consorci d’Educació, que presenta els nous estudis i sectors emergents del proper curs 2020-21 i tota la formació que ofereixen els centres públics per a l’aprenentatge al llarg de la vida (EOI i centres de formació d’adults).

També podeu consultar la informació sobre la preinscripció del proper curs 2020-21 als ensenyaments postobligatoris i tota l’oferta formativa dels centres educatius públics a Barcelona al web edubcn.cat/postobligatoris

Enllaç amb la revista

Revista sobre els ensenyaments postobligatoris. Nous estudis i sectors emergents