‘Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins’

‘Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins’ és un documental realitzat per un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Escola Trinitat Nova entre el setembre de 2019 i el juny de 2020 dins el programa Cinema en curs.

El documental és un retrat de la diversitat cultural del barri de la Trinitat Nova que, amb el tancament de les escoles i els instituts a causa de la Covid 19, s’ha convertit en testimoni d’allò que veien i sentien durant el confinament els nois i noies que hi participen.  Tal i com ells mateixos expliquen, tot i que no era la pel·lícula que volien fer d’entrada, van decidir continuar amb ella des de casa  i ha estat pensada i concebuda de forma col·lectiva a distància, en les seves trobades virtuals.

El resultat és una mirada excepcional a la diversitat que els envolta a través del seu relat d’històries i sentiments en primera persona i en la seva pròpia llengua -català, castellà, àrab, georgià, pular, rus, urdu i xinès- acompanyat de les imatges que han filmat amb el mòbil des de la finestra, dins de les cases o a l’exterior, als carrers i els parcs de la Trinitat Nova.

Enllaços:

Presentació del documental al web del programa Cinema en curs 

Crònica d’un rodatge confinat, article de Noemí Bibolas a la revista digital El Núvol