«I tu, que esculls ser?»

«I tu, que esculls ser?» és una peça audiovisual de ficció realitzada per infants i joves de Sant Andreu que reflexiona sobre el nostre futur i vol conscienciar sobre les conseqüències del canvi climàtic.

Com podem fer una societat més sostenible i humana? I tu, què esculls ser? Brossa, o persona amb cura del medi ambient? Es plantegen moltes preguntes i ens fa reflexionar sobre quins escenaris possibles ens podem trobar en un futur.

El curt va ser estrenat el passat 18 de novembre a La Veinal TV i es va poder veure a Betevé el 27 de novembre. És el resultat d’un procés col·laboratiu entre l’alumnat de quatre centres educatius -l’Escola La Maquinista, l’Escola Baró de Viver, l’Institut La Sagrera i l’Institut Escola el Til·ler– acompanyats per l’Escoleta de Cinema (Teleduca, Educació i Comunicació) en el marc del projecte Sambori-Tinter, amb el suport d’Òmnium cultural.

El procés creatiu ha posat en contacte diferent alumnat en un mateix projecte. Els nois i noies, amb l’acompanyament del professorat i professionals del sector audiovisual, han treballat totes les fases de la creació audiovisual: han definit el guió i els personatges, han preparat les escenes i han rodat i editat. La proposta els ha permès treballar diferents àrees d’estudi des d’un plantejament creatiu i els ha facilitat un aprenentatge significatiu.

Aquí podeu veure el curt, i a continuació, el tràiler i el making off.