“Gràcies al GESO he madurat personalment i ara tinc clar el meu futur”

La Montserrat Suárez és una dels joves als que la segona edició de la Revista Postobligatoris del Consorci d’Educació ha donat veu perquè expliquin què estudien i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment que van haver de decidir-ho.

Aquest curs ha estudiat Graduat d’Educació Secundària Obligatòria 2 al Centre de Formació de Persones Adultes El Carmel després de fer un PFI de Perruqueria i Estètica que la va fer recuperar la motivació per estudiar. Està molt contenta i quan acabi té molt clar que vol continuar estudiant un cicle de grau mitjà de l’àmbit sanitari.

“Quan vaig acabar tercer d’ESO vaig haver de repetir curs. En aquell moment estava molt desmotivada i no tenia ganes d’estudiar. La meva tutora em va recomanar que fes un PFI perquè la idea de tornar a fer tercer d’ESO no era gens atractiva. És així com em vaig matricular al PFI de Perruqueria i Estètica i la veritat és que em va anar molt bé. Allà vaig tenir un bon tutor que em va recomanar treure’m el títol de l’ESO a una escola d’adults.

Inicialment em feia una mica de por perquè no em sentia preparada, però quan vaig començar GESO 1 vaig veure que ho podia continuar i la veritat és que he trobat profes que et donen molt de suport, que entenen que tens un projecte de vida personal i t’acompanyen sense atabalar-te, que és el que jo no tenia a l’ESO.

Les classes són molt participatives, fem molts treballs en grup i la veritat és que se’m passa el temps volant.

Ara estic fent GESO 2 i quan acabi vull continuar estudiant. Des del centre m’han assessorat sobre la continuïtat d’estudis. Per exemple, vam fer un taller de primers auxilis amb alumnes de formació professional i vaig poder veure’m com a futura treballadora del sector sanitari. A més a més, molts familiars meus treballen en aquest sector, així que ben aviat faré la preinscripció a un GM d’Emergències Sanitàries. El meu objectiu és continuar el títol de grau mitjà per poder continuar estudiant i fer el GS de Radioteràpia.

Gràcies a aquests estudis he madurat personalment i ara tinc clar el meu futur.

M’agradaria donar un consell a tots els joves que són a l’ESO: no deixeu d’estudiar! I si ho feu, sempre hi ha un camí de retorn per continuar estudiant!”.

Centres de formació d’adults (CFA) que ofereixen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO)

CFA Francesc Layret

CFA Manuel Sacristán

CFA Maria Rúbies

CFA Palau de Mar

CFA Pere Calders

CFA Sants

CFA Les Corts

CFA Rius i Taulet

CFA El Carmel

CFA Ciutat Meridiana

CFA Freire

CFA Pegaso

CFA Bon Pastor

CFA El Clot

CFA La Verneda

CFA Montserrat Roig

Ensenyaments als CFA

 • Llengua catalana
 • Llengua castellana
 • Llengua anglesa
 • Llengua francesa
 • COMPETIC. Competència digital
 • CAM. Curs específic d’accés als cicles formatius de grau mitjà
 • GESO. Graduat en Educació Secundària Obligatòria
 • Preparació per a les proves d’accés a grau mitjà
 • Preparació per a les proves d’accés a grau superior
 • Preparació per a les proves d’accés
 • Universitat per a més grans de 25 anys

Informació sobre la preinscripció als centres de formació d’adults: https://www.edubcn.cat/ca/alumnat_i_familia/informacio_general_matriculacio/postobligatoris/educacio_dadults

Enllaç amb la Revista Postobligatoris