BatxPro i l’English Batx, dos dels batxillerats més competencials

S’acosta la preinscripció als ensenyaments postobligatoris i és el moment de triar per l’alumnat de 4rt d’ESO. L’Ona Arnau i el Marc Liébana són dos dels joves als que la tercera edició de la revista Postobligatoris del Consorci d’Educació dona veu perquè expliquin què estan estudiant i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment de decidir-ho.

Aquests dos alumnes van optar per dues de les modalitats de batxillerat més competencials: el Batxpro i l’English Batx.

Marc Liébana Caelles, Institut Barcelona-Congrés: BatxPro

“Recomanaria el BatxPro a aquells alumnes que encara no tinguin gaire clar què volen fer, perquè durant els dos anys del batxillerat hi ha moltes activitats relacionades amb l’orientació cap als cicles formatius de grau superior que t’ajuden a fer una bona tria.”

Jo vaig fer l’ESO al meu poble, a Palau de Plegamans, i quan vaig acabar tenia al cap fer el grau superior d’Hípica, però per accedir-hi havia de fer el batxillerat. La meva orientadora del centre em va informar que hi havia el BatxPro, que estava orientat a cicles de grau superior, i em va semblar una molt bona opció, perquè no volia fer un batxillerat orientat a superar les PAU.

Al BatxPro fem el mateix temari que al batxillerat estàndard, però treballem de manera més dinàmica. Fem teoria, però també fem molts més projectes aplicats i vinculats amb l’entorn o amb l’actualitat. Per exemple, a Biologia Humana combinem la biologia amb la tecnologia, de manera que fem programació per treballar continguts de biologia.

Un avantatge del BatxPro és que quan fem optatives estem en grups molt reduïts i tenim molt suport per part del professorat: és una atenció més personalitzada. Una diferència amb el batxillerat estàndard és que combinem les proves escrites amb altres metodologies, molt més centrades en treballs; de fet, en algunes assignatures, com Anglès, no fem proves.

Recomanaria el BatxPro a aquells alumnes que encara no tinguin gaire clar què volen fer, perquè durant els dos anys del batxillerat hi ha moltes activitats relacionades amb l’orientació cap als cicles formatius de grau superior que t’ajuden a fer una bona tria.

Centres que ofereixen el BatxPro:

Inst. Barcelona-Congrés / Inst. Dolors Aleu / Inst. Emperador Carles / Inst. Infanta Isabel / Inst. la Guineueta / Inst. Lluís Vives / Inst. Milà i Fontanals / Inst. Nou Barris / Inst. Poeta Maragall

 

Ona Arnau, Institut Caterina Albert: English Batx

Inicialment, volia fer el batxillerat internacional però no hi vaig entrar. Aleshores vaig decidir fer l’English Batx, on fem moltes matèries en anglès, ja que em semblava una bona opció per preparar el meu futur.

En el meu cas faig el batxillerat tecnològic i faig algunes assignatures troncals en anglès (Ciències del Món Contemporani, Educació Física i Filosofia); també la de modalitat, que en el meu cas és Matemàtiques, i algunes de les matèries específiques. A segon curs també s’ofereixen assignatures en anglès com ara Biologia, Tecnologia o Química.

Em requereix molta dedicació i esforç, però amb el nivell d’anglès que ja tenia a 4t d’ESO no m’és difícil.

Les classes són totalment en anglès: els temaris, els apunts, els treballs i les proves, així que realment és una immersió!

M’està agradant molt, perquè he guanyat molta seguretat en comunicació, tant escrita com oral. Sempre em feia vergonya parlar en anglès, i ara hi tinc molta confiança. El meu objectiu és acabar el batxillerat, fer les PAU i estudiar arquitectura. M’agradaria molt fer un Erasmus i estic segura que l’anglès que he après a batxillerat em donarà un bon impuls.

Centres que ofereixen l’English Batx:

Inst. Caterina Albert / Inst. Ernest Lluch / Inst. Poeta Maragall (Artístic)

Els testimonis del Marc Liésbana i l’Ona Arnau  estan publicats en la 3a edició de la revista Postobligatoris del Consorci d’Educació, que presenta les novetats i l’oferta dels ensenyaments postobligatoris el proper curs 2022-23 als centres educatius de la ciutat. Podeu consultar la informació sobre la preinscripció del proper curs 2022-23  al web edubcn.cat/postobligatoris

Enllaç amb la revista