“Em sento capaç de seguir les classes i d’aprovar la prova. M’he relaxat i ara gaudeixo aprenent.”

La Paula Gómez és alumna del curs de preparació per a les proves d’accés a cicles de grau superior al CFA Can Batlló amb l’objectiu de fer el cicle d’Educació Infantil i, després, accedir a la universitat. És una dels joves als que la tercera edició de la revista Postobligatoris del Consorci d’Educació dona veu perquè expliquin què estan estudiant i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment de decidir-ho.

Vaig començar primer de batxillerat molt convençuda d’haver fet una bona tria. A l’ESO sempre havia anat una mica justeta, però jo tenia clar que volia accedir a la universitat per la via de batxillerat. La veritat és que no em va anar bé. Sentia molta pressió i em bloquejava. Això em provocava ansietat i molts dies no volia anar a l’institut. Molts professors pensaven que no m’ho trauria i jo, a poc a poc, m’ho vaig anar creient.

Vaig parlar amb l’orientadora de l’institut i em va parlar d’aquest curs, que et prepara per accedir a un cicle de  grau superior. Vaig veure que era una altra via per accedir a la universitat. Ara estic estudiant per preparar-me la prova. Faig català, castellà, matemàtiques i dues matèries optatives que em serveixen per accedir a un cicle de grau superior. Em sento capaç de seguir les classes i de superar la prova d’accés.

M’he relaxat i ara gaudeixo aprenent. Sento que tinc una segona oportunitat. A més a més, com que són menys hores a la setmana, ho puc combinar amb una feina, i així puc tenir una mica d’independència econòmica i més temps per a mi. El professorat et dona molt de suport i s’asseguren que progressis. Sento que creuen en mi i he guanyat confiança.

El meu objectiu és entrar al cicle d’Educació Infantil i, quan l’acabi, continuar amb un grau de Psicologia.

 

Centres de Formació d’Adults que ofereixen GESO a Barcelona

Trobaràs aquesta entrevista i la d’altres joves en la tercera edició de la revista d’ensenyaments postobligatoris, que presenta l’oferta formativa a la ciutat de Barcelona -que s’ha reorganitzat en 11 àmbits professionals- i les novetats del proper curs 2022-23. També s’hi presenta el nou cercador d’estudis fp.edubcn.cat i ofereix informació sobre la preinscripció del proper curs escolar.