Lavabo exclusiu per a dones i persones menstruants a l’Institut La Sagrera

L’Institut La Sagrera aquest curs ha adaptat un lavabo exclusiu per a dones i persones menstruants. Des que va posar-se en amb marxa, al setembre de 2019, el centre ja disposa de lavabos mixtos, després de plantejar-se quin tipus d’acompanyament inclusiu volia oferir a l’alumnat en relació amb el seu cos, com promou el projecte Coeduca’t.

L’adequació d’aquest lavabo exclusiu respón a la necessitat de disposar d’un espai més ampli, reservat, còmode i amb tots els elements necessaris per a les dones i persones menstruants, sobretot tenint en compte que és en el període de 12 a 16 anys que moltes inicien el cicle menstrual. Com que les restriccions de la covid no ho van fer possible, ara el projecte s’ha reprès.

Tal com explica l’institut en el seu web, d’aquesta manera vol donar resposta a la diversitat de l’alumnat. El centre ha anat fent xarxa, col·laborant i assessorant-se amb programes d’educació afectivosexual a secundària, com ara Escoles per la Igualtat i la Diversitat, Coeduca’t o «La meva regla, les meves regles», amb la mirada posada en el model d’altres centres de secundària, universitats o institucions públiques que ja l’implementen. L’educació afectivosexual  forma part del  seu Pla d’acció tutorial de l’institut i ara es proposa millorar el coneixement del cicle menstrual, trencar tabús i donar a conèixer diferents alternatives per a la recollida del sagnat i el tractament dels dolors menstruals.

Trobareu més informació en article que ha publicat al seu web (enllaç)