Gimnàstica del cervell

Tot i que a les escoles, gràcies als programes de formació, estem avançant molt pel que fa a la modernització TIC i a les relacions amb altres països, ens resulta menys fàcil incorporar a la nostra feina quotidiana a les aules noves eines que ens apropin a la comprensió del nen, oferint-li recursos específics a la seva individualitat única, com ho fa, per exemple, el Brain Gym (és a dir la Gimnàstica del Cervell, també coneguda com Kinesiologia Educativa).

Aquesta tècnica basa la seva aportació en la comprensió de l’aprenentatge a través del moviment, en l’observació conscient de la intenció amb la qual ens movem i en la integració de noves maneres de moure’ns més adients amb els nostres objectius. Tot això ho fa mitjançant unes activitats senzilles i eficaces, la qual cosa cada vegada s’ha de tenir més en consideració, vista la tendència sedentària de la nostra societat i dels nostres infants. La metodologia d’aprenentatge que proposa Brain Gym s’ha mostrat com un dels recursos més eficaços per assolir l’excel·lència personal. Una prova d’això és el fet que s’ha estès per més de 80 països i s’ha traduït a més de 30 llengües en menys de 30 anys.

Isabel Compan Fernandez
Mestra a l’Escola Mediterrània

4 comentaris a “Gimnàstica del cervell”

  1. Em sembla molt interessant aquesta gimnàstica del cervell. M’agradaria conèixer una mica més sobre aquesta metodologia. Suposo que a la web de la vostra escola en puc trobar alguna pràctica.

  2. Aquest concepte de Gimnastica mental, es molt proper al concepte de l’educació motriu que fa molts anys defensa el professor Fco. Seirul·lo que enten l’educació física com la possibilitat d’autoestructuració de tots els àmbits personals a través del moviment.

  3. Tot i que hi ha aportacions de diferents àmbits com ara el que especifiques, Brain Gym és únic perquè s’implementa en els procesos d’aprenentatge de manera explícita, treballant les competències bàsiques a partir de moviments concrets que afecten els diferents aspectes de la persona: entorn, emocions, conceptes…. facilitant la integració de dificultats d’aprenentatge raó per la qual resulta molt eficaç tot i seva simplicitat a l’hora d’aplicar-la

  4. La curiositat sempre ha estat una manera de conèixer més.
    La Gimnàstica del Cervell prové del nom BRAIN GYM i també es coneix com Kinesiologia Educativa.
    Proposa moviments específics que a la nostra escola es fan amb el grup a l’aula com un ritual d’entrada abans de començar una activitat determinada. Aquests moviments ens ajuden a implicar-nos amb allò que ens hem proposat treballar, potenciant la facilitat de poder fer l’activitat amb tot el nostre potencial, tenint clares les idees i gaudint de la il·lusió d’aprendre. La satisfacció d’assolir un aprenentatge és la gran motivació per seguir endavant encuriosits per les possibilitats de les nostres accions i/o moviments.

Deixa un comentari