Sol·licitud urgent

A qui correspongui.
Jo, Manuel Fernández, aprofitant l’inici de curs, amb el degut respecte i consideració…

EXPOSO:
Que hi ha mestres i professors (i són molts i moltes, us ho asseguro) dotats d’una qualitat poc freqüent: mai hi renuncien. Que, malgrat que sàpiguen que és difícil, treballen dia a dia, obstinadament, per aconseguir que els seus alumnes tinguin més i millors oportunitats en el futur. Que saben portar el qui crida l’atenció, ajuden aquell a qui li costa, acullen l’immigrant que acaba d’arribar i s’enfaden quan algú oblida que el respecte pels altres s’expressa sempre en les petites coses. Que fan fàcil allò que resulta difícil d’entendre perquè, abans d’explicar-ho, es posen al cap dels nois i les noies per anticipar les dificultats que poden tenir. Que mai no hi renuncien perquè saben que, si ells ho fan, la classe trontolla i altres coses també.

Per tot això, respectuosament,

DEMANO:
Que cadascú faci allò que li correspon fer (ni més ni menys) perquè aquests mestres i professors no hi hagin de renunciar mai.

1 comentari a “Sol·licitud urgent”

 1. No sóc amant d’instàncies, però a aquesta m’afegeixo de ple.

  Avui més que mai és necessari que els mestres reflexionem i creiem en el sentit de l’educació, en la tasca tan important que tenim entre mans. En altres moments de la nostra història recent, els nostres predecessors han estat grans transformadors, amb el seu exemple i compromís.

  El moment social i econòmic és delicat però com il.lustra la situació Tedesco (amb la faula del picapedrer), els mestres gaudim d’un tresor, que de vegades oblidem, passa desapercebut.

  Aprenguem a nodrir-nos del feed-back amb els alumnes, canalitzem aquestes interaccions amb sentit educatiu i respecte, recordant sempre que el cerce s’inicia i també acaba en ells: conformen el centre.

  Que ningú s’oblidi que som molts, com diu Manuel, que no renunciem al que creiem d’una manera viscuda, justificada, i en alguns casos defensada no sense entrebancs.

  Com a la instància, també demano recolzament per no haver de renunciar mai al

Deixa un comentari