Sobredosi d’energia i motivació

Com a professora, sovint em plantejo si ensenyar valors i actituds imprescindibles per a la vida professional i personal està per sobre dels coneixements específics del cicle formatiu que imparteixo.

La taula rodona «Noves cultures del treball (2)», que es va dur a terme a l’Institut Narcís Monturiol el 25 d’abril de 2012, va representar un exemple molt encertat de com podem arribar al cor dels alumnes. L’estratègia de fer que cinc convidats expliquessin les seves experiències personals i professionals, molt diverses però alhora molt properes, va ser el motor per aconseguir-ho.

Els meus alumnes i jo mateixa en vam sortir amb una sobredosi d’energia i motivació, tenint molt clar que la vida és esforç, constància i compromís amb tu mateix i amb la resta de persones que t’envolten. I que lemes com «troba allò que t’agrada perquè seràs un expert i les hores passaran com si juguessis», «treballa amb amor i hauràs trobat el sentit a la vida i a la feina» i «tu pots ser emprenedor, només has de confiar en tu mateix» són les eines per gaudir d’una vida professional i personal plena.

Els alumnes Jorge Còrdoba i Aleix Hosta van marcar la diferència perquè el seu llenguatge i la seva situació són molt més propers als nostres alumnes. Sens dubte, l’Aleix, amb el seu tarannà tan especial, va ser el més divertit i encoratjador.

Em va agradar sentir-me identificada amb el missatge que es volia comunicar. Per sort, un cop aprens a fer les coses amb el cor, la bateria es carrega a diari i ja no pots frenar l’esperit emprenedor.

Myriam Velasco
Professora i tutora de segon al cicle formatiu de grau superior d’òptica
Institut Joan Brossa
Barcelona

3 comentaris a “Sobredosi d’energia i motivació”

 1. Myriam, enhorabona per l’experiència. Em sembla que hem de promocionar una nova (o potser no tan nova, però oblidada) cultura del treball. M’agradaria poder fer alguna cosa així al meu institut, t’agraïria que m’informessis dels detalls del projecte. Sóc professora dels CFGM Farmàcia i de CAI, a més a més veïna del Guinardó, on hi ha el vostre institut.

 2. Estic amb tu Myriam, ensenyar valors i actituts, encara que no ho reflexem a les “programacions” anuals, és tan important com els coneixements específics de les matèries.

  L’esforç avui en dia, que tot és tecnològicament més fàcil, a minvat en persones a les quals no se’ls incita il.lusió per “espavilar-se’n”. Encara sent allò de “me aburro” a fills d’amics i nebots.

  Compartir experiències sempre ens enriqueix personal i professionalment, i més quan es fa de forma amena i divertida, com sembla que va passar a l’institut Narcís Monturiol.

 3. Estic en total sintonia amb tu, i com apuntes: la vida és esforç, constància i compromís amb tu mateix i amb la resta de persones que t’envolten.

  No es pot dir mes es tant poques paraules.

  Enhorabona i ha seguir amb aquesta il·lusió

Deixa un comentari