Sobredosi d’energia i motivació

Com a professora, sovint em plantejo si ensenyar valors i actituds imprescindibles per a la vida professional i personal està per sobre dels coneixements específics del cicle formatiu que imparteixo.

La taula rodona «Noves cultures del treball (2)», que es va dur a terme a l’Institut Narcís Monturiol el 25 d’abril de 2012, va representar un exemple molt encertat de com podem arribar al cor dels alumnes. L’estratègia de fer que cinc convidats expliquessin les seves experiències personals i professionals, molt diverses però alhora molt properes, va ser el motor per aconseguir-ho.

Els meus alumnes i jo mateixa en vam sortir amb una sobredosi d’energia i motivació, tenint molt clar que la vida és esforç, constància i compromís amb tu mateix i amb la resta de persones que t’envolten. I que lemes com «troba allò que t’agrada perquè seràs un expert i les hores passaran com si juguessis», «treballa amb amor i hauràs trobat el sentit a la vida i a la feina» i «tu pots ser emprenedor, només has de confiar en tu mateix» són les eines per gaudir d’una vida professional i personal plena.

Els alumnes Jorge Còrdoba i Aleix Hosta van marcar la diferència perquè el seu llenguatge i la seva situació són molt més propers als nostres alumnes. Sens dubte, l’Aleix, amb el seu tarannà tan especial, va ser el més divertit i encoratjador.

Em va agradar sentir-me identificada amb el missatge que es volia comunicar. Per sort, un cop aprens a fer les coses amb el cor, la bateria es carrega a diari i ja no pots frenar l’esperit emprenedor.

Myriam Velasco
Professora i tutora de segon al cicle formatiu de grau superior d’òptica
Institut Joan Brossa
Barcelona