Contra el racisme i la discriminació a les xarxes socials

El projecte ICUD (Internet: Creatively Unveiling Discrimination), impulsat per l’associació social i cultural catalana CEPS Projectes Socials, la Universitat Rovira i Virgili  i quatre socis europeus més, posa a disposició de les famílies, els educadors i el públic en general un pack educatiu gratuït per treballar amb els adolescents els problemes de la discriminació a les xarxes socials.

Aquest pack educatiu ofereix tallers de conscienciació, formació i diversos materials que donen suport als educadors i les famílies perquè puguin ajudar els joves a detectar, prevenir i/o gestionar situacions de discriminació a les xarxes socials.

A través de formes innovadores i creatives, el projecte ICUD es proposa revertir les situacions de discriminació digital que pateixen els joves. La seva proposta de treball està orientada tant als comportaments actius com als còmplices, és a dir, els nois i noies que pengen contingut discriminatori a Internet i els que el difonen o l’aplaudeixen. Per això les seves activitats educatives proposen reflexionar amb els adolescents i generar empatia.

Tal com es pot llegir al seu web, aquest projecte vol proporcionar una guia pràctica sobre com es poden fer conèixer les pràctiques discriminatòries emmascarades, i mostrar un camí per tal de ser usuaris creatius a Internet, consumidors proactius (prosumers), que no sols «consumeixen continguts discriminatoris» passivament, sinó que produeixen contingut activament per contrarestar aquestes conductes.

El seu pack educatiu contra la discriminació està adreçat a qui vulgui saber més sobre com funciona la discriminació en línia, com està connectada a la realitat fora de línia i com es pot prevenir i combatre.

Accés al pack educatiu contra la discriminació digital:

En línia
Arxiu en PDF