L’aventura de TRIAR ESCOLA

La Fundació Propedagògic, juntament amb la plataforma de producció de continguts multimèdia BUMAYÉ, ha creat un projecte audiovisual dirigit a pares i mares que s’enfronten per primer cop al repte d’escolaritzar els seus fills i necessiten una orientació a l’hora d’escollir un centre educatiu, entre la diversitat de models i tipologies existents a Catalunya.

Es tracta d’un vídeo de 30 minuts de durada que dóna veu a un conjunt de testimonis, entre famílies, pedagogs i mestres, que expliquen la seva experiència, presenten alguns dels tipus de centres més representatius i ajuden a reflexionar sobre els condicionants i les idees a tenir en compte abans de prendre la decisió. L’escola pública urbana, l’escola pública rural, els centres internacionals, educar a casa, l’escola no directiva, el mètode Montessori, a més de l’ensenyament amb necessitats educatives especials o el paper de les AMPES, són alguns dels continguts que els pares i les mares trobaran útils per encaminar adequadament la seva recerca.

És sempre preferible l’escola de proximitat? Com d’importants són els serveis complementaris que ofereix el centre? Volem que els nostres fills s’endinsin, des de ben petits, en l’ús de les llengües estrangeres? Volem que els nostres fills siguin educats en valors humans o necessitem que l’escola els prepari per a un futur mercat laboral de competència i l’èxit professional com a meta? Ens decantem pel model d’ensenyament tradicional, més reglat i fixe, o preferim altres mètodes pedagògics basats en un aprenentatge més lliure? Totes aquestes són preguntes que es fan insistentment les mares i pares primerencs quan han de prendre la decisió de triar la millor escola.

Existeixen diversitat de centres, públics, privats i concertats, que responen a tipologies i mètodes pedagògics diferents. Uns o altres poden adaptar-se millor a les necessitats i valors de cada família.

Més informació: www.fundaciopropedagogic.org