Passejada pel Modernisme de L’Escola L’Arenal de Llevant

El passat 15 d’abril l’Escola L’Arenal de Llevant en ple es va traslladar al centre de la ciutat per fer «una passejada pel Modernisme». L’ activitat va ser el punt de partida de la celebració de la seva setmana cultural del 2016 que enguany està dedicada a aquest moviment cultural de finals del segle XIX i principis del segle XX.

En l’activitat hi va participar tota la seva comunitat educativa: alumnat i mestres, pares i mares i el personal administratiu… En grups identificats amb colors diferents i formats per 25 o 26 nens i nenes de totes les edats, acompanyats per diversos adults, van fer un recorregut per 9 punts d’un circuit relacionat amb el Modernisme: la Casa Amatller, la Casa Batlló, la Casa Milà, la Casa Juncosa, la Casa Lleó Morera, la Fundació Tàpies, la Farmàcia Bolòs, les rajoles del passeig de Gràcia i els bancs i fanals del passeig de Gràcia de l’arquitecte Pere Falqués i Urpí.

post_arenal_llevant01A cada punt, els esperaven pares i mares i altres treballadors del centre disfressats de personatges diversos amb vestits d’època. Arquitectes, sufragistes, senyores de passeig, els mateixos Sant Jordi i la princesa o els arquitectes Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner els explicaven la història, anècdotes o les característiques arquitectòniques dels edificis i racons que el Modernisme ha deixat al centre de la ciutat.

Aquesta singular experiència, que l’escola repeteix per tercer any consecutiu, és fruit del treball conjunt dels mestres, les famílies i el personal administratiu del centre. Aquesta passejada pel Modernisme va ser una primera immersió en els coneixements del Modernisme per a tots els nens i nenes de l’escola, que seran ampliats a classe amb els mestres durant la Setmana Cultural.