Beu poesia: un espai de poesia audiovisual per a l’alumnat

Us convidem a participar al nostre projecte de poesia audiovisual, Beu Poesia. Un espai web de creació on l’alumnat pot penjar els seus videopoemes: càpsules d’àudio d’un poema recitat per l’alumnat. El poema pot ser aliè o propi, i s’acompanya d’imatges, dibuixos o il·lustracions fets per ells mateixos.

beu_poesia01El més interessant del projecte és que l’alumnat participa activament en tot el procés de creació i, a més a més, el material que en resulta es mostra com a material audiovisual a la xarxa; així s’apropa la poesia als infants. Beu Poesia treballa conjuntament amb el programa infantil de ràdio El Gripau Blau d’Ara Va de Bo. Això fa possible poder emetre els fragments d’àudio en el programa de ràdio.

En aquest projecte es treballa la poesia de manera interdisciplinària, amb la implicació d’alumnat de tots els cicles de primària i, fins i tot, d’infantil. A la nostra escola ha estat tot un èxit i molt ben valorat per tota la comunitat educativa, ha tingut molt bons resultats amb l’alumnat i molta acceptació entre les famílies. Una manera d’apropar la poesia, d’aprendre a través seu i d’aprendre gaudint.

US CONVIDEM A QUE LA VOSTRA ESCOLA PARTICIPI EN AQUEST PROJECTE

Us podeu descarregar els objectius, els continguts i tota la programació del projecte aquí.

 

Dani Espresate Romero és mestre de l’Escola Àgora de Barcelona