Esclat d’energia i color a l’Institut Joan Fuster

L’Institut Joan Fuster segueix apostant per la innovació pedagògica, i en aquest cas mitjançant l’art urbà. Després del confinament ha buscat la manera de sorprendre l’alumnat amb aquesta espectacular transformació cromàtica. L’art urbà ens permet apel·lar als sentits i a les emocions dels estudiants, i de tota la comunitat educativa.

Les pistes del centre han pres una nova dimensió gràcies al mural multicolor realitzat per l’artista de graffiti Iker Muro, conegut internacionalment com a @mur0ne, amb la col·laboració del centre d’art urbà B-Murals.

Imatge: Iker Muro

Iker Muro, Mur0ne, és un il·lustrador, grafitter, muralista i dissenyador basc. Els seus treballs destil·len color, geometria, abstracció i simbolisme, i entre d’altres, ha pintat en llocs tan diversos com Indonèsia, Romania, Japó, Nova York o el Senegal. Es considera influenciat tant per clàssics com Dalí, Kandinski o Liechtenstein, com per artistes muralistes contemporanis com Okuda o Felipe Pantone.

Murals és un centre especialitzat en art urbà amb seu a Barcelona. Un projecte pioner i singular pel seu enfocament integral, que combina el suport a la creació, a través de l’impuls d’intervencions murals, residències i exposicions; amb el treball comunitari, educatiu, de reflexió i difusió d’aquesta disciplina amb voluntat de fer-la créixer i acostar-la al conjunt de la ciutadania.

Les noves pistes van ser inaugurades el passat 2 de novembre amb un taller de hip hop d’Izaskun Ortega, Miss Izzy. Una ballarina i coreògrafa reconeguda internacionalment en el món de les competicions d’improvisació en les danses urbanes.

El taller va voler ser una introducció al món de les danses urbanes -street dance-, un conjunt de manifestacions culturals en forma de performances i coreografies nascudes en els espais públics de les grans ciutats, i que fins i tot aconsegueix establir un diàleg entre la dansa i l’arquitectura urbana.