“Necessitava trobar uns estudis on pogués aplicar més el que aprenia”

El David Bermúdez és un dels joves als que la segona edició de la Revista Postobligatoris del Consorci d’Educació ha donat veu perquè expliquin què estudien i quines van ser les seves motivacions i dubtes en el moment que van haver de decidir-ho.

Descobrir la seva afició pel disseny 3D l’ha portat a estudiar CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica a l’Institut Mare de Déu de la Mercè, on ha pogut aplicar la seva creativitat dissenyant i materialitzant les seves creacions i ha descobert que el món del disseny es pot aplicar a molts sectors. Assegura que, a més, aquest cicle li ha aportat una “felicitat increïble” perquè sap que amb el disseny 3D pot aportar solucions per a la societat.

“Els meus primers passos amb el disseny van ser al batxillerat, en què vaig iniciar-me en el món del disseny 3D amb un programa educatiu de Google molt senzill orientat a l’entreteniment. La meva afició va agafar volada quan un professor del CFGS de Manteniment Electrònic em va ensenyar a fer servir una impressora 3D. Quan vaig acabar, vaig decidir anar a la universitat a fer enginyeria però tot i que vaig aprovar tot i que el primer curs, vaig detectar que necessitava trobar uns estudis on pogués aplicar més el que aprenia. És així com vaig trobar el CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica i puc dir que mai he estat tan feliç estudiant. És una sensació de plenitud perquè ara puc aplicar la meva creativitat dissenyant i materialitzant les meves creacions.

He descobert que el món del disseny es pot aplicar a molts sectors, per exemple, durant les pràctiques vaig reconfigurar el disseny d’un volant d’un cotxe per fer-lo més esportiu tenint en compte criteris específics de flexibilitat dels materials, facilitat de muntatge, etcètera. tot un repte! Però també he descobert que el disseny 3D és clau en altres sectors com el nàutic o la salut, en què es fan òrgans en 3D per simular operacions.

Aquest cicle m’ha aportat una felicitat increïble perquè sé que amb el disseny 3D puc aportar solucions per a la societat. Per exemple, durant la pandèmia, he estat dissenyant viseres, subjectamascaretes, obreportes, etcètera i els he imprès en 3D per poder-ho fer arribar als hospitals”.

Cicles relacionats

  • CFGS Disseny en Fabricació Mecànica
  • CFGS Programació de la Producció en Fabricació Mecànica

Centres públics de referència

Trobareu aquesta entrevista en la segona edició de la revista d’ensenyaments postobligatoris , que presenta els nous estudis i sectors emergents del proper curs 2021-22 i tota la formació que ofereixen els centres públics per a l’aprenentatge al llarg de la vida (EOI i centres de formació d’adults). També podeu consultar la informació sobre la preinscripció del proper curs 2021-22 als ensenyaments postobligatoris i tota l’oferta formativa dels centres educatius a Barcelona al web edubcn.cat/postobligatoris