T’agraden els esports nàutics i t’interessa convertir-los en la teva professió?

Salvament i socorrisme, vela, busseig esportiu o piragüisme en aigües tranquil·les són ensenyaments de règim especial esportius que s’imparteixen a l’Institut de Nàutica de Barcelona, un centre referent en la formació nàutica esportiva i d’esbarjo que està ubicat estratègicament en les instal·lacions del Port de Barcelona i ofereix tota la formació professionalitzadora que demana el sector nàutic.

Són ensenyaments personalitzats, flexibles i molt pràctics que permeten una ràpida inserció laboral en l’àmbit esportiu i es poden combinar amb altres ensenyaments. El 80% de l’alumnat que acaba aquests ensenyaments continua estudiant i/o treballant, i el 75% de les persones que treballen ho fan en una feina relacionada amb els seus estudis.

En l’àmbit de l’activitat física i l’esport, l’Institut de Nàutica de Barcelona, en concret, ofereix els estudis següents:

Formació reglada

  • Grau Superior d’Ensenyament i animació socioesportiva, orientada a platja
  • Grau Mitjà i Grau Superior en Salvament i socorrisme
  • Grau Mitjà en Piragüisme
  • Grau Mitjà en Busseig esportiu
  • Grau Mitjà i Grau Superior en Vela
  • Batxillerat esportiu en Vela o Salvament i socorrisme (permet obtenir una doble titulació en tres cursos: el batxillerat i el CFGM tècnic/a d’esports)

Formació continua i ocupacional

  • Oferta de cursos professionalitzadors en sectors econòmic generadors d’ocupació (actualització per a socorristes, activitats recreatives a platja, primers auxilis psicològics, ASI,…)

Certificats de professionalitat

  • Oferta d’estudis conduents a l’obtenció d’un dertificat de professionalitat que permet l’accés al món laboral (socorrisme en espais naturals,…)

 

Salvament i socorrisme, vela, busseig esportiu i piragüisme en aigües tranquil·les

La finalitat d’aquests estudis és preparar-te per a l’activitat professional en el sistema esportiu especialitzant-te en una d’aquestes modalitats esportiva concreta, i facilitar-te l’adaptació a l’evolució del món laboral i esportiu.

Com a ensenyaments esportius de grau mitjà,  s’estructuren en dos nivells: un cicle inicial (primer nivell), amb el qual es pot obtenir el certificat de primer nivell en l’especialitat i un cicle final (segon nivell), que permet obtenir el títol de tècnic o tècnica d’Esports en l’especialitat corresponent.

Tanmateix tindràs la teva primera experiència dintre del mon professional mitjançant la Formació en Centres de Treball. L’Institut de Nàutica disposa de convenis de col·laboració a la gran majoria d’instal·lacions i entitats del sector de la ciutat de Barcelona i rodalies. Aquesta és una gran oportunitat que et dona la possibilitat de continuar treballant en aquella empresa en el futur.

Per accedir a aquests ensenyaments cal tenir l’ESO i superar una prova específica d’accés a cada modalitat. El calendari estableix diversos períodes d’inscripció per aquesta prova i l’institut de Nàutica t’ofereix cicles en diferents moments del curs amb modalitats compactades i intensives, presencials o semipresencials, que es poden ajustar a les teves necessitats.