L’eTwinning i l’Inst. EHTB impulsem el futur laboral de l’FP amb “AI-mployment”

A l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB) i l’eTwinning hem engegat «AI-mployment: El projecte futur de la recerca de feina», una aplicació de solucions d’intel·ligència artificial que vol millorar la cerca de feina dels estudiants de formació professional. El projecte, en què participen centres de França, Alemanya, Portugal, Itàlia, Turquia, Eslovàquia i Romania, arrenca al novembre i es desenvoluparà fins al maig del 2024.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és recórrer a solucions d’intel·ligència artificial per millorar la cerca de feina dels estudiants de formació professional. Mitjançant l’ús d’aquesta aplicació, els alumnes podran optimitzar els seus currículums i les seves cartes de presentació.

A més, s’ha programat l’organització d’una fira de treball virtual en col·laboració amb altres escoles europees. Durant aquest esdeveniment, els estudiants tindran l’oportunitat de participar en simulacions de situacions laborals, en què representaran els rols de cercador de feina i empreses.

El grup d’alumnes del nostre centre que participa en aquest projecte és el de primer del CFGS de Direcció en Serveis de Restauració. L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona és escola fundadora, juntament amb una escola francesa com a cofundadora, i la resta dels centres participants provenen d’Alemanya, Portugal, Itàlia, Turquia, Eslovàquia i Romania. La llengua vehicular és l’anglès, cosa que dona als estudiants l’oportunitat de millorar les seves habilitats lingüístiques.

L’eTwinning, la comunitat més àmplia de centres educatius d’Europa

Des que va néixer el 2005 com a iniciativa del Programa d’Aprenentatge eLearning de la Comissió Europea i com a part d’Erasmus+ des del 2014, l’eTwinning proporciona eines en línia per als docents en 25 idiomes. Això li permet trobar socis, engegar projectes, compartir idees i iniciar col·laboracions amb eines personalitzades disponibles a la plataforma eTwinning.

En matèria de reconeixement a l’excel·lència en la implementació de projectes educatius innovadors, l’eTwinning atorga anualment els Segells de Qualitat Nacional (SQN) i els Segells de Qualitat Europeu (SQE). Actualment, a l’Inst. EHTB hem obtingut 4 SQN i 2 SQE, en reconeixement al treball innovador dels docents en l’aprofitament de la tecnologia i la comunicació eficaç dels projectes.