Per què hem volgut ser mediadors?

Us facilitem la resposta d’en Daniel, mediador a l’Institut Front Marítim, a aquesta pregunta. La seva resposta deixa entreveure una gran qualitat humana i un ventall de valors admirables.

Aquesta és una bona pregunta. Segurament, la resposta que s’espera quan es formula és una declaració de desig a favor de la pau mundial o alguna cosa similar. Però no és ben bé el meu cas. I és que no ho sé: suposo que per a mi unir-me al grup de mediadors del Front Marítim va ser continuar fent el que ja feia i procurava fer sempre: solucionar els problemes amb el diàleg, ja que aquesta és la millor solució.

Però pertànyer a aquest servei al llarg d’aquest curs m’ha permès trobar noves formes de dur-ho a terme —gràcies a la formació específica que vam rebre a l’institut— i també m’ha permès relacionar-me més estretament amb companys que estan disposats a ajudar els altres.

Crec que formar part del grup de mediació ens ajuda a madurar, a modificar la nostra pròpia perspectiva a l’hora de resoldre problemes, a ser més responsables… i a ser més generosos.
És molt més fàcil plantejar-se aquesta tasca des del treball en equip i dins del marc d’uns protocols de funcionament establerts que ofereixen les condicions necessàries per al bon desenvolupament del servei.
Junts, preparats i ben organitzats, som més eficaços.

Molts alumnes s’han beneficiat de la mediació al meu institut, i amb això crec que tot l’esforç està compensat. Potser no aconseguirem el benestar mundial, però col·laborem a fer un món una mica millor.

Daniel Imperial Esteban
Equip de mediadors
Institut Front Marítim
Barcelona