Novembre’09

Als que no som de la generació dels anys 80 ens continuen sorprenent notícies com la que circula fa temps per Internet sobre l’impacte d’una bloguera cubana, de nom Yoani Sànchez, que ha encapçalat una veritable revolució comunicativa al seu país. I tot plegat és un blog amb experiències properes, interessants, frapants, riques, viscudes… per a compartir.

Per a pensar i repensar sobre la tasca quotidiana. Nosaltres som lluny del Carib, tot i que els envegem la potència del llenguatge. I, com aquesta noia, ens agradaria promoure una petita revolució a casa nostra: convertir els mestres, professors i professores, en una generació de bloguers encuriosits per saber què fan els altres mestres a la seva aula, què ha passat amb tal projecte o assabentar-se d’una iniciativa que desconeixien.

En el primer mes de vida, fer escola a barcelona ha rebut 2578 visites. A fi d’arribar més enllà d’aquest 20% del total dels receptors del butlletí, llancem aquest segon número amb la idea que, gràcies a l’efecte bola de neu, creixi el nombre de participants.

Som conscients que la fita que volem assolir –que fer escola a barcelona sigui una eina de comunicació entre els professionals de l’educació de la ciutat– és un objectiu que requereix temps, insistència i, fonamentalment, la participació i col·laboració de tots i totes vosaltres.

Fins ara, en aquest sentit, la resposta ha estat gratament positiva. En aquest número del butlletí hi apareixen diverses aportacions que són fruit de la lectura i l’estímul del butlletí anterior (missatges, aportacions al Bloc, com la de l’institut Lluïsa Cura, l’article de la secció Iniciatives, que recull l’experiència particular de l’escola Fluvià…).

Des del consell de redacció del butlletí ens congratulem per totes aquestes aportacions i continuem convidant-vos a participar en aquesta petita aventura col·lectiva de crear un espai comú que ens permeti comunicar-nos i aprendre els uns dels altres. I, sobretot, sentir que formem part d’un repte i d’una història. I si a més ho fem incorporant els estils i els llenguatges d’aquesta nova generació de bloguers, serem més a prop de la proximitat que perseguim.